ezt érdemes lesz kipróbálni nagyon szeretjük a csirke májat
1 kg csirkemáj
60 dkg spagetti
2 fej vöröshagyma
1 nagy doboz tejföl
25 dkg trappista sajt
3 db paprika
3 db paradicsom
vaj a tepsi kikenéséhez
ételízesítő
majoránna
őrölt fekete bors
étolaj
petrezselyem zöld
Előkészítés:A csirkemájat kisebb darabokra vágjuk.A paprikát,paradicsomot felkarikázzuk.A vöröshagymát vékonyan felszeleteljük.
Elkészítés:A spagettit sós vízben kifőzzük,leöblítjük.Kevés olajon megdinszteljük a hagymát,rátesszük a májat és fehéredésig pirítjuk.Ízesítjük borssal,majoránnával,ételízesítővel és 6-8 percig pirítjuk.Egy tepsit kivajazunk,beletesszük a spagetti felét.Ráterítjük a májas ragut,rászórjuk a paprika és paradicsom karikákat majd betakarjuk a spagetti másik felével.Megkenjük tejföllel,megszórjuk a reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük./kb 30-40 perc/
Készíthetjük maradék pirított csirkemájból is!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A recept forrása: http://www.serpenyo.hu/recept/csirkemajjal_rakott_spagetti/5282
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.