Egy könnyed étel, besamelmártással.
4 db csirkemell filé
1 fej brokkoli
10 dkg trappista sajt
olaj a sütéshez
Sajtmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg
liszt
7,5 dl tej
10 dkg trappista sajt
só, bors
szerecsendió
A csirkemelleket félbe vágjuk, sózzuk és kevés olajon elősütjük. A brokkolit rózsáira szedjük és sós vízbe tesszük főni.
A sajtmártáshoz felolvasztjuk a vajat és fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, világosra pirítjuk és fokozatosan, állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót. Lezárjuk a lángot és hozzákeverjük a sajtot. A húsokat tepsibe rakjuk. Elosztjuk rajtuk a brokkolit és rámerjük a sajtmártást. A tetejére szórjuk a másik 10 dkg trappista sajtot és előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.