30 dkg csirkemell
2 ek. hidegen sajtolt olívaolaj
http://grapoilashop.hu/
1 csirkehúsleves kocka
20 dkg kelbimbó (fagyasztott)
1 piros húsú paprika (kápia, kaliforniai)
1 TV paprika
1 közepes sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
1 szál zöldhagyma
chili paprika
egy fél citrom leve
1 kk. őrölt fehér bors
1 kk. őrölt fekete bors
1 mk. curry por
gyömbér
1 mk. őrölt kömény
1 mk. őrölt koriander
2 mk. szárított, aprított metélőhagyma
1 kk. tárkony
1 mk. méz
250 ml kókusztej vagy főzőtejszín
1 adag , elkészített rizstészta
A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, majd 2 ek. hidegen sajtolt olívaolajon fehéredésig átforgatom. Ezután aláöntök egy kis vizet, és fedő alatt 20 percig párolom.
A 20 perc elteltével felöntöm 1 liter vízzel, hozzáadom a csirkehúsleves kockát, a kis fej hagymát négyfelé vágva, a csíkokra vágott piros paprikát, a karikára vágott TV paprikát, a csíkokra vágott répát, egy kis chili paprikát, az aprított zöldhagymát, és a kelbimbót. Ahogy a hús fő, lehabozom.
Ezután befűszerezem, ízlés szerint teszek hozzá őrölt fehér és feketeborsot, sót, curry port, gyömbért, őrölt köményt, őrölt koriandert és szárított, aprított metélőhagymát. Ha már a hús majdnem teljesen puha, hozzáadom a tárkonyt, a kókusztejet vagy főzőtejszínt, egy kis citrom felének a levét – ízlés szerint, én csak annyit nyomtam bele, amennyit kézzel ki tudtam nyomni, - egy mokkáskanál mézet, majd 10 percig összefőzöm.
Ezután az előre elkészített (leforrázott) rizstésztára szedve tálalom.
Toldi fűszereket használtam.
http://toldifuszer.hu/
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.