Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csirkepaprikás bográcsban

felvitel dátuma: 2013-09-18 14:52:59       mai nézettség: 2       nézettség: 1755
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:
2 egész csirke
5 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
30 dkg zöldpaprika
30 dkg paradicsom
1 kanál
1 kávéskanál köménymag
1 csipet őrölt bors
2 szál kakukkfű
2 kanál pirospaprika
1 dl fehérbor
1 db csípős paprika
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A mennyiségek, min. 10 literes bográcsra értendőek
A csirkét megmossuk, feldaraboljuk. Mindenkinek ajánlom, a házi kapirgálós jószágokat, mert egész más az ízük, mint a nagyban tartottaké
A hagymát felszeljük, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, a paprikát, paradicsomot feldaraboljuk
Kevés zsiradékon, a hagymát üvegesre pároljuk (ha van füstölt szalonna, akkor ajánlom azt tenni először a bográcsba és annak kisütött zsírján folytatni a főzést). 
Hozzáadjuk a köményt, majd a fokhagymát és megsózzuk. Felöntjük kevés vízzel és a bográcsba tesszük a paradicsomot. 10 perc után, beletesszük a csirkét, a máj kivételével. Annyi vizet öntünk , hogy ellepje. Belekerül a többi fűszer és a csípős paprika is. Megvárjuk, hogy felrottyanjon
Megkóstoljuk a szaftot! Most teszem hozzá, a darabolt zöldpaprikát. (Családom nem szereti, ha a paprika szétfő! Úgy szeretjük, ha a főzés után is felismerhető marad és kicsit roppanós.) 
Ha úgy látjuk, majdnem készre főtt, beletesszük a májat is, valamint a borban jól elkevert pirospaprikát is. Ha újból felforrt, kész az étel
A pirospaprikát legtöbbször a végén teszem a bográcsos ételekbe. A kozmálást, legtöbbször a bogrács aljára gyűlt, őrölt paprika okozza, így egy veszélyforrás ki van pipálva
Feltétlenül javaslom, a többszöri kóstolást! A legegyszerűbb úgy, hogy a fakanállal felkavarjuk a szaftot, majd magasabbról evőkanálba csorgatjuk. A sugárban csorgatott meghűl, így nem kell fújni a kóstoláskor
Galuskával, vagy kifőtt száraztésztával tálaljuk
El lehet készíteni fazékban is, de a bográcsozásnak más a hangulata!

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Aranyos Erzsébet 2013 szeptember 18

Ez egy kitűnő, nagyon finoman, összeállított fűszerekkel, ami igazán különlegesé teszi a csirkét!!! Annak ellenére, hogyén még ilyet nem főztem , kimerem jelenteni, nagyon finom!!!( 45 év főzési tapasztalom, révén... megdicsérem!!!! )

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.