A fűszerek Toldi Fűszer termékek:
A csirkecombokat kettévágjuk a TW Hentes vagy Filéző Késsel.
Pörkölthöz előkészítjük a 2 literes UltraPro Edényt. Beletesszük a kacsazsírt.
A vöröshagymát a TW Konyhai Késsel megpucoljuk, négyfelé vágjuk és beletesszük a Turbó Aprítóba. Daraboljuk, ízlés szerinti méretre. A nagyság attól függ, hogy mennyit húzunk a Turbó Aprítónkkal.
A Vékony Szilikon Keverő segítségével belekotorjuk az aprítóból a hagymát a kacsazsírhoz. Az edényt lefedjük a tetejével és 600W-on 3 percig pároljuk a mikrohullámú sütőben.
A párolt hagymához keverjük a fűszereket, sót, borsot, köményt, majoránnát, kechup-öt, mustárt, delikátot. A TW Fokhagymanyomóval belenyomjuk a fokhagymát is és ezt is összekeverjük a pörkölt alapot.
A csirke alsócombokat a szaftra fektetjük.
Grill csirke
A felsőcombokat sózzuk, frissen őrölt színes borssal megszórjuk és az UltraPro Grill Tálra fektetjük, bőrükkel felfelé.
Az UltraPro Grill Tálat a 2 literes pörköltes edényre tesszük.
Erre pedig az UltraPro Tető kerül.
Előmelegített, 175 fokos sütőbe tesszük az UltraPro Tornyunkat és 60 perc alatt készre sütjük a sütőben.
A pörkölt alá NEM KELL víz! A grill csirkére pedig NEM KELL semmilyen zsiradék!
Köretnek a pörkölthöz orsó tésztát készítettem a Tálalómesterben, a következő képpen:
Egy Mesterszakács Főző Edényben vizet forraltam, kb.3 litert.
Miután felforrt a víz, egy kanál sót tettem bele. Közben a Tálalómester Szűrőjébe beleöntöttem a száraz tésztát. A felforralt vizet a tésztára öntöm, úgy, hogy kb. 2 ujjnyival magasabb legyen a víz a tésztánál. Pici olajat öntök hozzá, összekeverem és lezárom a Tálalómestert a fedőjével. Tészta fajtától függően a főzési idő 6-10 perc. Ezt ellenőrizhetjük, úgy, hogy közben levesszük a Tálalómester tetejét, megkeverjük, és ha szükséges megkóstoljuk a tésztát, hogy megfőtt-e. Gyakorlottabb háziasszonyok ránézésre tudják már, hogy megfőtt-e a tészta.
A megfőtt tésztát kiemeljük a tálból a szűrő segítségével, jól lefolyatjuk a vizet és a szűrőt a tetőbe tesszük. A tálból kiöntjük a főzővizet. Visszatesszük a szűrővel együtt a tésztát a tálba és tálalásig lefedjük az edényünket. A még esetleges víz le tud csepegni a tésztáról az edény aljába.
A kifőtt tésztánkat SOHA NEM ÖBLÍTJÜK LE HIDEG VÍZZEL, ugyanis akkor a tészta leglényegesebb részét mossuk ki belőle, mégpedig a SIKÉR tartalmát.
A maradék tésztánkat másnap meg tudjuk melegíteni a Tálalómesterben, mégpedig úgy, hogy forralunk 4-5 dl vizet egy edényben. Kiemeljük a Tálalómester szűrőjét az edényből és a forró vizet az edény aljába öntjük. Visszatesszük a szűrőt és lefedjük a tálat. A víz NE ÉRJEN a szűrőig! Közben a tésztát párszor megkeverjük. A vízgőzben szépen felmelegszik a tésztánk és már tálalhatjuk is.
A képen látható Tálalómester 2,5 literes, ez 50 dkg tészta kifőzésére alkalmas. Aki ennél több tésztát szeretne egyszerre kifőzni, annak ajánlom a 4 literes Ovális Tálalómesterünket.
Tipp: Sokan saját maguk gyúrják a tésztát. Ezt is kifőzhetjük a Tálalómesterben, de itt lényegesen lerövidül a főzési idő, mégpedig kb. 2 perc alatt elkészül a házi friss tészta.
A grill combikat csak úgy friss forró házilag készített kenyérrel ettük meg most vacsorára! A kenyér szintén az UltraPro Edényben készült.
Javasolt Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.