A tésztához:
50 dkg liszt,
1,5 dl tej,
5 dkg cukor,
1 tojás sárga,1 egész tojás
8 dkg olvasztott vaj,
5 g só,
2,5 dkg élesztő,
1 kis pohár tejföl,
Töltelékhez
2 szép szelet csirkemell filé
1 fej vörös hagyma
1 dl házi ketchup
1 evőkanál tejföl
1 késhegynyi oregánó
Őrölt bors
pici só
Olaj
1 csokor újhagyma
Tetejére
a kimaradt tojás fehérje
1 kanál tejföl
Elkészítés
A lisztet, a tojást, a tejfölt pici sóval összedolgozunk,hozzá adjuk az olvasztott vajat .Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalókkal jól kidagasztjuk. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük a tésztát.
Eközben elkészítjük a csirkés tölteléket.
Apró kockára vágjuk a megtisztított csirkét .A vöröshagymát apróra vágva az olajon megpároljuk ,rárakjuk a csirkét a fűszereket,sót és fehéredésig pirítjuk .Mikor már majdnem kész ráöntjük a házi ketchupot de ez lehet bolti is éppen. Bele keverjük a tejfölt is és beleszótjuk az apróra vágott újhagymát .Ha készre főtt lezárjuk.
A megkelt tésztánkhoz vissza térve .
Ketté vesszük a tésztát és külön –külön kinyújtjuk ,olyan fél centisre .
Megkenjük a csirkés töltelékkel és feltekerjük .
Sütőpapíros tepsire helyezzük ,Tetejét kenjük meg a tojás fehérjével kikevert tejföllel, tegyük előmelegített sütőbe, ahol 160-170 fokon 25-30 perc alatt pirosra sül. Ha elkészült, hagyjuk picit hűlni majd vágjuk ferde szeletekre, és tálaljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.