80 dkg karfiol
40 dkg brokkoli
20 dkg sonka
25 dkg tészta
1 dkg kápia paprika
Só
Bors
20 dkg sajt
A besamelmártáshoz:
10 dkg vaj
4 evőkanál liszt
Petrezselyemzöld
Só
Bors
Szerecsendió
Zöldségléből 1 liter
a karfiolt, brokkolit ételízesítős vízben, rózsáira szedve megfőzzük, kb. 10 perc alatt. Utána leszűrjük, a főzővízből egy liternyit félreteszünk. Néhány szép rózsát félreteszünk, a többit, és a sonkát is apróra vágjuk. A tésztát ropogósra főzzük, a sajtot lereszeljük. A sonkát vajon megpirítjuk, majd elkészítjük a besamell mártást. A vajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva, folyamatos keverés közben a karfiol főzővízével felengedjük, simára keverjük. A tűzre visszatéve, állandó keverés mellett besűrítjük, közben ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, a vajas lével együtt, az apró karfiol és brokkoli darabkákkal, és a mártás felével. Egy 26x36 cm-es tepsit vagy jénait kivajazunk, és beleterítjük a mártásos tésztát, megszórjuk a reszelt sajt felével, elhelyezzük rajta a zöldségrózsákat, és a kockára vágott kápia paprikát. Az egészet befedjük a maradék mártással, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.