Fél kg csirkemáj,
4 dl tej
15 dkg margarin
10 dkg ch csökkentett liszt
30 dkg zöldségkeverék
20 dkg sajt
1 kevés ételízesítő
1 csipet őrölt bors
1 csipet szerecsendió
1 tk só
Fél dl étolaj
1 kevés fűszerkeverék.
A csirkemájat grillfűszerrel megszórjuk, és kevés olajon, serpenyőben lesütjük. A zöldségeket 5 deka vajon, ételízesítővel és egy csipet fehér borssal ízesítve, félig puhára pároljuk. A vajból, lisztből, tejből, besamelmártást készítünk (vajas rántás tejjel kiforralva). Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel, majd belekeverjük a zöldségeket. A csirkemáj szeleteket egy tűzálló tálba tesszük, egymás mellé. Habzsákkal, vagy kanállal ráhalmozzuk a zöldséges besamelt. Reszelt sajttal megszórjuk, és sütőben, 180 fokon, 15-20 percig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd. Köretet tetszőlegesen készíthetünk mellé (burgonyapüré, saláta, párolt rizs).
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.