Heni, ezt mentettem a receptkönyvbe. A férjem imádja a póréhagymát. Biztos hogy kipróbálom!
A póréhagymát megmosom, levágom a végét és felkarikázom. Lobogó, enyhén sós vízben abálom kb. 10 percig, majd leszűröm. Egy tűzálló edényt kivajazok és beleteszem a póréhagymát. A tojást felverem, só, borssal ízesítem és hozzáadom a tejszínt, jól elkeverem, ráöntöm a póréhagymára. A sajtot nagylyukú reszelőn lereszelem és rászórom a tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöm kb. 15-20 percig.
Kiváló köretnek sült húsok, rántott hús mellé.
Heni, ezt mentettem a receptkönyvbe. A férjem imádja a póréhagymát. Biztos hogy kipróbálom!
Nagyon ötletes!Hagyma imádó vagyok.Mentettem.Köszi!!
Én már többször készítettem, most ugyan csak 2 szál póréhagymám volt és jó tojásosan csináltam meg, de imádom mindenféleképp.
Tök jó ez a poróhagyma, valamikor én is gyártok egy ilyet:)Ahogy elnézem, nagyjából olyan az öntet, mint amit és csinálok, azért ez baromi laktató, valsz mi nem köretnek, hanem főételnek esszük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.