Csak annyit szeretnék hozzá- tenni hogy a trakto torta is ugyan igy készült csak mindenből több az adagolás,Jó sütögetést kivánok mindenkinek Üdvözlettel Betuska
Tésztahoz:
16 db tojás
20 ek félgrizes liszt
20 ek kr.cukor
2 ek viz
2 ek olaj
6 ek kakaó
2 cs sütőpor,
Bevonatra:
10 dkg csoki
5 dkg vaj
Diszitésre:
1/2 l tejszin
marcipán
Töltelék:
1 l tej
4 cs aranykalászpor
3 drb vaj, vagy ráma
2 cs vaníliáscukor
50 dkg kristálycukor
1 tábla étcsoki
4 ek. kakaó
8 db tojást, 10 ek. kr. cukorral jó habosra mixereljük s közbe beletesszük az 1 ek. olajat, és az 1 ek vizet.
A 10 ek. lisztet megszitálva az 1 cs sütőporral és a 3 ek kakaóval, óvatosan beledolgozzuk a masszába, jól kizsirozott lisztezett formába öntve 180 fokon megsütjük
A második lapot ugyanúgy sütjük mint az elsőt, ha kihült a lapokat kettévágjuk vizszintesen, s megtültjük a következő krémmel.
8 dl tejet felteszünk forrni, amibe beletesszük a kr. cukrot, a vaniliáscukrot, és a 2 dl tejbe elkeverjük a porokat s sürű péppé főzzük, még melegen beledarabolom a csokit, s 10 dkg vajat, ha kihült a mixerrel kikeverjük a többi vajat s a kakaót jó habosra kidolgozzuk, s ezzel töltjük a torta lapokat.
A külsejét bevonjuk csokimázzal, tejszinhabbal, s marcipánnal diszitjük.
Csak annyit szeretnék hozzá- tenni hogy a trakto torta is ugyan igy készült csak mindenből több az adagolás,Jó sütögetést kivánok mindenkinek Üdvözlettel Betuska
Nagyon szép a torta, gratulálok. Sok receptet kérünk még
Nagyon szép, de hiányolom a fázisfotókat és a szeletet, hogy lássuk a belsejét is.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.