db tojás
66 ek liszt
6 ek cukor
2ek kakaopór
1mk sütőpór
krém hozzávaloi
6dl tej
3cs csoki puding
20dkg vaj
30dkg porcukor
1tábla keserü csoki
diszités fondant gombácskák és levélkék
tojásbol piskotát sütünk , a tojásokat ketté választom ,a fehérjét kemény habbá verem . sárgájához ,hozzáadom a cukrot habosra keverem mikor kész fokozatosan adagolom a 6 ek lisztet hozza majd a sütőport és a 2 ek kakaóport .
6amár kész lisztes masszába ovatosan belekeverem a tojás fehérje habot de ne törjön össze mert akkor összeesik a tészta sütés közben.
180 fokra előmelegitett sütőben megsütöm . ha megsült még melegen nedves konyharuhával feltekerem
hagyom kihülni .
krém:
6dl tejben megfőzőm a 3 cs pudingot állandó kevergetés mellet lehütöm
cukrot a vajjal és a kakao porral habosra keverem
majd a kihült pudinghoz adagolom állandó keverés mellet.. és kész a krém . a krém egy részét félreteszem a diszitéshez ebbe még felolvasztom a csokit göz fölött és a maradék masszába keverem
fondantbol készitettem rá gombácskát és leveleket
mindenki izlés szerint díszitheti
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.