Nagyon tetszik, nagyon ügyes a készítője.
Hozzávalók:
2 doboz 400 grammos babapiskóta
300 gramm étcsokoládé
500 gramm mascarpone
20 dkg porcukor
5 dl Hullala habalap
2 dl tej
4 csepp rum aroma
25 dkg háztartási keksz darálva
Díszítés:
Csoki krém
díszítő cukorka ,gyöngy
tejszínhab
kókusz reszelék
Előkészítjük a hozzávalókat ,A csokoládét megolvasztjuk és ha kihült kikeverjük a mascarponeval és a porcukorral majd ebbe adagoljuk bele a darált keksz keverékét.A habalapot amit előzőleg lehűtöttünk kemény habbá verjük .A csokis keverékből és a habból is egy keveset félre teszünk a tetejére és a torta oldalára ,a többit összekeverjük a habbal. A kapcsos torta formát az alja nélkül egy tálcára helyezzük. A tejet megmelegítjük és feloldjuk benne az aromát ,majd ebben enyhén belemártva a babapiskótákat rakunk egy sort a formába .Erre jön a habbal elkevert krém és újabb piskóta sor .Ezt háromszor ismételjük .Tetejére a külön félretett csokis krémből rakunk a végén . Ezután 1-2 órára hűtőbe rakjuk .
Majd az idő eltelte után óvatosan levesszük a formát és a félretett sűrűbb krémmel az oldalát is bekenjük ,tetejét is elsimítgatjuk rendesen .Jöhet a díszítés.
A tetejét krémmel díszítettem erre formát tettem és kókusszal megszórtam .A maradék habból rózsákat formáltam .Oldalára babapiskótát raktam és egy szép szalaggal átkötöttem.
Könnyen elkészíthető
Saját ötletem alapján Apukám 70.születésnapjára készült .
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.