Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csokis szelet tojásmentes - 12 db

felvitel dátuma: 2012-04-06 19:08:30       mai nézettség: 1       nézettség: 3194
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:

 

Tészta:

  • 20 dkg liszt (fele rétes, fele sima)
  • 1 sütőpor (15 g)
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaó
  • pici
  • 10 dkg cukor
  • 2 evőkanál méz
  • 2,5 dl víz
  • 3 evőkanál olaj

Krém:

Barna:

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál kakaó
  • 4-6 dkg étcsokoládé
  • 1/2 vagy 1 cs. habfix (állagtól függően)

Fehér:

  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál porcukor (ízlés szerint)
  • 5-8 dkg fehér csokoládé
  • 1/2 vagy 1 cs. habfix (állagtól függően)

Tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál olaj
Előkészületi idő: 20 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 25 perc
Elkészítés:

 

Tepsi méret: 24*35 cm (1-1,5 cm vastag tésztához)

A krémek alapját előző nap elkészítjük.
A barna krémhez a tejszínt a porcukorral, kakaóval, kisebb darabokra tört csokoládéval összemelegítjük, simára keverjük, majd beleöntjük egy tálba (amiben majd később habbá verjük), kihűtjük, és hűtőszekrényben tároljuk a felhasználásig. – A fehér krémet is ugyanígy egy másik tálban elkészítjük.

  1. A tésztához a lisztet, kakaót egy kisebb tálba szitáljuk, beletesszük a sütőport, vaníliás cukrot, pici sót, és összekeverjük.
  2. Egy nagyobb tálban a cukrot, mézet, 2 dl vízzel összemelegítjük (én forró vízzel kevertem simára). Belekeverjük a 2 kanál olajt, majd kanalanként a lisztes anyagot. Közben a maradék 1/2 dl vizet és az 1 kanál olajt is hozzáadjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített 170 fokos sütőben 20-22 percig sütjük (tűpróba). Hagyjuk kihűlni. – Majd a lapot keresztben kettévágjuk.
  4. Mindkét krém alapját a hűtőből kivéve, kemény habbá verjük, közben a majdnem kész habba beletesszük a habfixet is. (Lehet a barna krémmel kezdeni, a fehér krémet pedig csak a töltés előtt felverni. – Másik megoldás: felverve a hűtőbe tesszük vissza az összeállításig.)
  5. Összeállítás: Az egyik lapra rásimítjuk a barna csokoládés krémet. Betehetjük a hűtőbe, hogy kicsit keményedjen. Majd rákenjük a fehér csokoládés krémet, a tetejére kerül a másik piskóta lap. Óvatosan rányomjuk, majd vissza a hűtőbe.
  6. Elkészítjük a csokoládémázat. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajt, majd a süteményre öntjük. Dermedés után éles késsel bejelöljük a szeleteket, valamint egyenesre vágjuk az oldalakat. – Fogyasztás előtt legalább 3 óra hűtés ajánlott.

(Saját összeállítás.)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Káplár Anna 2012 április 06

Nekem nagyon tetszik,szép, és guszta.

0/10 SkAndi 2012 április 06

Osztom Anna véleményét! Nekem is nagyon tetszik! :)

0/10 csoti.henriette 2012 április 12

Szuperul néz ki!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.