10 db tojás, 8 kanál liszt 2 kanál kakópor, 1 cs sütőpor 9 kanál porcukor, 2 cs vaniliáscukor
8dl tej, 2 cs csokipuding,2 kanál kakópor, 8 kanál cukor, 1 cs 0.5 l habtejszín (cukrászhabot használtam) 1 mascarpone (kisebb) kevés marcipán a díszítéshez.
10 tojásfehérjét felverem habbá, a sárgáját a cukorral szintén habosra keverem, majd a kettőt fakanállal óvatosan összekeverem, beleszitálom a sütőporos kakóporos lisztet és 180 fokra előmelegített sütőben kapcsos tortaformában megsütöm . 5 perc után lentebb veszem 170 fokra és tűpróbáig sütöm. Ha kisűlt kihűtöm és 3 lapba vágom. Közben a kakópor jól elkeverem a pudingporokkal és megfőzöm a tejben a cukorral együtt. Ha kihűl a habtejszín felét felverem és elkeverem a krémmel, betőltöm a piskótát, visszakerül a kapcsos formába és egy éjszakára a hűtőbe. Másnap díszítem a masik felével a tejszínhabnak. ( Én hagytam egy kis krémet és azzal kevertem el a habot amit a tetejére és oldalára tettem. Néhány marcipán levéllel díszítettem.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.