Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csokoládé-, eperkrémes torta - tejmentes

felvitel dátuma: 2012-06-11 15:58:18       mai nézettség: 1       nézettség: 3779
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

 

Piskóta 1 lap: - három lapot sütünk

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 vaníliás cukor

Csokoládékrém:

  • 15 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 20 dkg margarin
  • 5 dkg kakaó (vagy 8 dkg)
  • 2 vaníliás cukor/vanília rúd/vanília aroma

Eperkrém:

  • 20 dkg kristálycukor
  • 4 tojás
  • 25 dkg margarin
  • 2 vaníliás cukor/vanília rúd/vanília aroma
  • 20 dkg eper (ízlés szerint)
  • 1 cs. zselatin (10 g)

Bevonó krém:

  • 1 csokoládé puding (ét)
  • 3 dl víz/tej
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor

Díszítés:

  • 2 dl tejszínez lecserélhető!!!!
  • cukordrazsék
  • csoki csepp, illetve ízlés szerint
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 55 perc

Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

 

Tortaforma: 22 cm

  1. A piskótához a tojásfehérjét pár csepp citromlével habbá verjük. A cukorral, vaníliás cukorral habosra kevert tojás sárgáját beleöntjük, márványosan átforgatjuk. Majd a sütőporos lisztet (2-3 adagban) is beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral (lisztezett-margarinozott) kibélelt formába öntjük, előmelegített sütőben 170-180 fokon 20 percig sütjük (tűpróba). Kissé lisztezett sütőpapírra fordítjuk, hűlni hagyjuk.
  3. Még 2 piskótalapot sütünk. Figyeljünk, mert a már meleg sütő miatt, pár perccel kevesebb lesz a sütési időnk. (Elkészíthetjük egy adagban is, akkor három részre vágjuk – a krémek miatt a háromszori sütés praktikusabb.)
  4. A csokoládékrémhez a margarint a vaníliával kihabosítjuk.
  5. A tojást a cukorral elkeverjük, tűzön felmelegítjük (lassan, nem forraljuk), míg az ujjunkkal megérintve csípősnek érezzük. Levesszük, és gépi habverővel kihűlésig verjük.
  6. A habos margarinba adagoljuk, géppel egyneműre verjük. AZONNAL TÖLTHETŐ!
  7. Az eperkrémhez a margarint a vaníliával kihabosítjuk
     
  8. A tojást a cukorral elkeverjük, tűzön felmelegítjük (lassan, nem forraljuk), míg az ujjunkkal megérintve csípősnek érezzük. Levesszük, és gépi habverővel kihűlésig verjük.
  9. Az epret apró darabokra vágjuk, botmixerrel pépesítjük. A zselatint 3 kanál vízben elkeverjük, felmelegítjük, és apránként az eperpéphez keverjük.
  10. A habos margarinhoz adagoljuk a tojásos masszát adagoljuk, géppel egyneműre verjük. Majd az epres masszát is belekeverjük. Ha szükséges hűtőbe tesszük.

Összeállítás:

  • Az alsó piskótalap köré visszatesszük a tortakarimát (kibélelhetjük sütőpapírral), rátesszük a csokoládékrémet, elsimítjuk. Befedjük a középső piskótalappal, picit rányomkodjuk, óvatosan a munkalaphoz „verjük”, hogy egyenletes legyen a krém. Hűtőbe tesszük.
  • Kivéve, rákenjük az epres krémet, rátesszük a harmadik lapot is, enyhén rányomkodjuk, óvatosan a munkalaphoz „verve” tömörítjük. Hűtőbe tesszük.

A bevonó krémhez a pudingot vízzel/tejjel elkészítjük. Hűlni hagyjuk.
A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudingot apránként adagolva, krémesre keverjük. A lehűlt tortát a krémmel bevonjuk.

Díszítés tejszínhabbal, cukordrazséval stb., illetve ízlés szerint.

Megjegyzés: A jelen esetben volt egy napos „kényszer pihenő”, ami nem igazán volt kedvező hatással!

(Saját összeállítás)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 kautz1009 2012 június 11

Nagyon szép!!!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.