Szép,gusztusos és fincsi!!:))Gratula!
1 csésze = 2,5 dl
tepsi méret: 17*24 cm
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát, kakaót, nescafét, sót egy tálkába tesszük.
Először a cukrot a tojással, majd a puha margarint/vajat beletéve habosra kavarjuk a masszát. Beleöntjük a tejet, vanília aromát, vizet, és tovább habosítjuk.
Ezután beleszitáljuk a lisztes keveréket, összekeverve egy piskóta alaphoz hasonló alapot kapunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. Kicsit lágyabb lesz, mint a piskóta.
Megszórhatjuk porcukorral (nekünk natúr maradt), tortaszeletekre, kockákra vágjuk. Gyümölccsel, kompóttal is kínálható.
Megjegyzés:Erre az adagra elég ennyi sütési idő, különben nagyon megszárad. – Remek kiegészítése a főételnek. – Kristálycukorral készítve is finom (kipróbáltam), barnacukorral ízre hatásosabb.
(Csak kisebb adag, pici változtatással.)
Eredeti recept: http://limarapeksege.blogspot.com/2009/06/csokolade-torta.html
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.