Terike, ez fantasztikusan jól néz ki, mentettem!
A tekercshez:
Krémhez:
Máz:
Egy 10*30*7 cm méretű püspökkenyér-formát folpackkal/nylonnal kibélelünk, minden oldalon ráhagyunk 10-15 cm-t.
A piskótatekercshez a tojás sárgákat a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral habosra kavarjuk. Beletesszük a lisztet, majd a pici sóval habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt 21*26 cm méretű tepsibe öntjük a masszát, előmelegített 170 fokos sütőben 25 percig sütjük (tűpróba, tenyérpróba). Kevés liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, levesszük a sütőpapírt. Visszatesszük a piskótát a tetejével lefele, és a hosszabbik oldalával feltekerjük a sütőpapírral, majd a konyharuhával. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, visszatekerjük egy konyharuhába, állni hagyjuk.
A krémhez a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval kikeverjük.
A tejet feltesszük melegedni, beletesszük az összetört csokoládét. Lassú tűzön kevergetve elolvasztjuk, beleöntjük a zselatint (3 evőkanál vízzel elkeverjük, és a meleg csokoládés tejből keverünk hozzá), sima masszává kavarjuk. Langyosra hűtjük.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és a csokoládés masszába forgatjuk.
Összeállítás: A piskótatekercset kb. 1 cm szélességben felszeleteljük, a püspökkenyér-formát kibéleljük a szeletekkel, elosztva, hogy a tetejére is maradjon. Beleöntjük a csokoládékrémes masszát, kicsit megütögetjük, és befedjük. Ráhajtjuk a folpackot/nylont, „nehezéket” teszünk rá, és hűtőbe rakjuk.
Mikor lehűlt, kivesszük a formából egy tálcára, levesszük a folpackot/nylont.
A mázhoz a porcukrot a vajjal kevergetve összemelegítjük (2-3 perc), levesszük és belekeverjük a keményítőt, a kakaót és a hideg tejet.
Azonnal ráöntjük a süteményre, körbe simítjuk a mázat. Hűtőbe tesszük. 40 perc múlva szeletelhetjük.
Megjegyzés:Nagyobb adagban elkészíthető a http://www.receptlap.hu/recept/csoki_bomba__variacio_2315 - recept hozzávalói alapján (a piskóta tölteléke tetszés szerint).
(Recept variáció)
Terike, ez fantasztikusan jól néz ki, mentettem!
Köszi szépen!
Nagyon szép!!Csak nyelek nagyokat!:))
Mentettem nagyon guszta!
nagyon guszta, de nekem ez már macerásnak tűnik olvasásra, viszont ha elém tenné valaki szívesen megkóstolnám:)
Ez is olyan, hogy leírva komplikáltabbnak tűnik, mint elkészíteni. Hiszen csak a tekercsnél kell várni az összeállításhoz. A többi gyorsan kész - ha 30 percre mélyhűtőbe tesszük az "alagutat", a máz is önthető rá! :-)
Nagyon örülök,ha a neveddel találkozom némely helyen.Ízléses,nem komplikált recepjeidhez csak gratulálni lehet!!!
Zsókamama! Nagyon köszönöm a dicséreted, és a bizalmad a receptjeimhez!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.