Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csokoládékrémes alagút

felvitel dátuma: 2011-11-20 21:50:41       mai nézettség: 1       nézettség: 2287
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A tekercshez:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál víz
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 200 g eperlekvár a piskótára (ízlés szerint)

Krémhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 5 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • 1 dl tej
  • 6 dkg étcsokoládé
  • 1 cs. zselatin (10 g)
  • 2 dl tejszín

Máz:

  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg porcukor
  • 1 púpos evőkanál étkezési keményítő
  • 1 púpos evőkanál kakaó
  • 1,5 evőkanál tej
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 25 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

Egy 10*30*7 cm méretű püspökkenyér-formát folpackkal/nylonnal kibélelünk, minden oldalon ráhagyunk 10-15 cm-t.

A piskótatekercshez a tojás sárgákat a cukorral, vízzel, vaníliás cukorral habosra kavarjuk. Beletesszük a lisztet, majd a pici sóval habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt 21*26 cm méretű tepsibe öntjük a masszát, előmelegített 170 fokos sütőben 25 percig sütjük (tűpróba, tenyérpróba). Kevés liszttel megszórt konyharuhára borítjuk, levesszük a sütőpapírt. Visszatesszük a piskótát a tetejével lefele, és a hosszabbik oldalával feltekerjük a sütőpapírral, majd a konyharuhával. Hűlni hagyjuk.
A kihűlt piskótát kitekerjük, megkenjük a lekvárral, visszatekerjük egy konyharuhába, állni hagyjuk.

A krémhez a tojás sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral, kakaóval kikeverjük.
A tejet feltesszük melegedni, beletesszük az összetört csokoládét. Lassú tűzön kevergetve elolvasztjuk, beleöntjük a zselatint (3 evőkanál vízzel elkeverjük, és a meleg csokoládés tejből keverünk hozzá), sima masszává kavarjuk. Langyosra hűtjük.
Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és a csokoládés masszába forgatjuk.

Összeállítás: A piskótatekercset kb. 1 cm szélességben felszeleteljük, a püspökkenyér-formát kibéleljük a szeletekkel, elosztva, hogy a tetejére is maradjon. Beleöntjük a csokoládékrémes masszát, kicsit megütögetjük, és befedjük. Ráhajtjuk a folpackot/nylont, „nehezéket” teszünk rá, és hűtőbe rakjuk.
Mikor lehűlt, kivesszük a formából egy tálcára, levesszük a folpackot/nylont.

A mázhoz a porcukrot a vajjal kevergetve összemelegítjük (2-3 perc), levesszük és belekeverjük a keményítőt, a kakaót és a hideg tejet.
Azonnal ráöntjük a süteményre, körbe simítjuk a mázat. Hűtőbe tesszük. 40 perc múlva szeletelhetjük.

Megjegyzés:Nagyobb adagban elkészíthető a http://www.receptlap.hu/recept/csoki_bomba__variacio_2315  - recept hozzávalói alapján (a piskóta tölteléke tetszés szerint).

(Recept variáció)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 anna51 2011 november 20

Terike, ez fantasztikusan jól néz ki, mentettem!

0/10 Zia50 2011 november 20

Köszi szépen!

0/10 kautz1009 2011 november 21

Nagyon szép!!Csak nyelek nagyokat!:))

0/10 Bihary Livia 2011 november 22

Mentettem nagyon guszta!

0/10 csoti.henriette 2011 november 24

nagyon guszta, de nekem ez már macerásnak tűnik olvasásra, viszont ha elém tenné valaki szívesen megkóstolnám:)

0/10 Zia50 2011 november 25

Ez is olyan, hogy leírva komplikáltabbnak tűnik, mint elkészíteni. Hiszen csak a tekercsnél kell várni az összeállításhoz. A többi gyorsan kész - ha 30 percre mélyhűtőbe tesszük az "alagutat", a máz is önthető rá! :-)

0/10 Zsókamama 2012 március 01

Nagyon örülök,ha a neveddel találkozom némely helyen.Ízléses,nem komplikált recepjeidhez csak gratulálni lehet!!!

0/10 Zia50 2012 március 04

Zsókamama! Nagyon köszönöm a dicséreted, és a bizalmad a receptjeimhez!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.