Nagyon guszta lett,én is kipróbálom majd édes változatban is,köszi hogy megosztottad velünk:)
a krémhez:
a kenéshez:
A lisztet egy tálba szitálom, hozzákeverem a szárított élesztőt, majd a sót és a cukrot. A meglangyosított tejet és vizet is hozzáadagolom, és jól kidolgozom. Dagasztás közben én még adagoltam hozzá kb. 15 dkg-nyi lisztet, hogy ne ragadjon a kezemhez. Lágy tésztát kaptam, amit elosztottam 3 felé.
Közben a krémhez a hozzávalókat sűrű krémmé főztem(gőz fölött), és hagytam kihűlni.
A tésztából ( vastagon lisztezett munkalapon) 3 vékony lapot nyújtottam ( kb.0,5 cm), majd a margarinnal meglangyosított olaj keverékével belocsoltam az elsőt, erre ráhelyeztem a másodikat, erre rákentem a csokis tölteléket, majd a harmadik lapot ráhelyeztem, és azt is melocsoltam a margarinos keverékkel.
Az összeillesztett lapokat hajtogattam: alsó harmadot fölfelé, felső harmadot lefelé, majd kettőbe, s a széleit kissé összecsípkedtem, hogy ne folyjon ki a töltelék. Olajozott lisztezett tepsibe helyeztem, konyharuhával lefedve egy órán át kelesztettem. Majd ezután "kellett " volna a felvert egész tojással bekennem, de a nagy izgatottságtól( hogy vajon fog-e sikerülni) elfelejtettem, így nekem kenetlenül készült, de így is nagyon finom.
Kelesztés után 180 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütöttem.
Jó étvágyat!
Az eredeti recept: http://thechefviki.blogspot.com/2010/10/10/juhturos-kolbaszos-kombe.html
Nagyon guszta lett,én is kipróbálom majd édes változatban is,köszi hogy megosztottad velünk:)
Jaj, kicsim, ez annyira finom! Nagyon tetszik a tolteléke is, nem csoda, hogy mindenkinek ízlett. Mentettem, majd sutom is!
Köszi Csillus! Nem fogod megbánni!:)
Anyus,köszi!Jó sütögetést! Szerintem a tündérkéid is imádni fogják!!!
Nagyon jól néz ki édes változatba,meg is fogom próbálni!
Köszönöm, Valérija! Biztos vagyok benne, hogy ízleni is fog!!!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.