Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csokoládés krémes - 9 db

felvitel dátuma: 2011-11-02 18:35:39       mai nézettség: 2       nézettség: 2185
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:

300 g mirelit leveles tészta

Krémhez:

  • 6,5 dl víz
  • 7-8 dkg porcukor
  • 2 db csokoládés puding (főzős)
  • 1 evőkanál kakaó
  • 3 db tojásfehérje
  • 4-5 dkg kristálycukor
  • pici

Tetejére: porcukor

Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 15 perc

Főzési idő: 20 perc
Elkészítés:

tepsi/tál méret 17*24 cm

A leveles tésztát szobahőmérsékleten felengedjük.
Kinyújtjuk 36x26 cm méretűre (egyszerre, egy lapban sütjük). Sütőlemezre tesszük, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben 200 fokon világos színűre sütjük. Langyosan kettévágjuk méretre (keresztben).

A krémhez a 5 dl vizet a porcukorral felfőzünk. A pudingot a kakaóval 1,5 dl vízben csomómentesre keverjük, beleöntjük a porcukros vízbe, besűrítjük.
Közben a tojásfehérjét pici sóval habbá verjük, a kristálycukrot adagolva hozzá. A forró pudingot lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a habot, majd kb. 3 percre visszatesszük a tűzre (nem forraljuk), közben simára kavarjuk.

Összeállítás: A tepsit/tálat kibéleljük alufóliával, beletesszük az egyik tésztalapot. A forró pudingot ráöntjük, elsimítjuk.
A másik tésztalapot 3 x 3 = 9 db kockára vágjuk, megszórjuk porcukorral, és a pudingra sorakoztatjuk. Hűlni hagyjuk, majd hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egyenesre igazítjuk, és a kockák mentén szeleteljük.

( Franciakrémes/krémes recept csokoládés változata, „mini” adagban.)

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Timcsi 2011 november 02

Nagyon jó kis recept, mentem is rögtön:-)

0/10 kautz1009 2011 november 03

Szuper!Kipróbálom,nagyon jól néz ki!Mentve!Köszi

0/10 Renata1990 2011 november 03

a rendes krémest szoktam csinálni meg a francia krémest is!!!de ez szuper!!!sőt még csokit reszelni esetleg a krémbe vagy olvasztani sztem az sem rontja el!!gratulálok a recepthez:))

0/10 Zia50 2011 november 03

Köszönöm! Valóban lehet csokit tenni a krémbe, akár reszelve, bár olvasztva finomabb. - Sőt, étcsokoládés pudinggal még intenzívebb! - Csak SOS készítés miatt nem került bele. :-)

0/10 Renata1990 2011 november 08

csoki nélkül is tökéletes volt!!!mivel nyomoztam h ki az a zia és mondták nagy sokára hogy ki vagy!:))hát ide írok hogy nagyszerű a recept:)dupla krémmel csináltam hát finomabb mint a vaníliás:)))van is fent képem róla:))gratulálok hozzá:)

0/10 Zia50 2011 november 08

Nagyon köszönöm! Tényleg lehet variálni, a tészta is elbírja a dupla adagot. Örülök, hogy elkészítetted a saját ízlésetek szerint és finom lett. :-)

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések

húsok, szárnyasok, vadak, halak, tészták, zöldségek

xilovit fogkrém, xilovit rágó, természetes édesítőszerek, étrend kiegészítők, életmód, naturpiac, nopal, neera

Gyulai Kolbász Kódex
bor, aszú, aszúbor, szamorodni, muskotály, hárslevelű, furmint, cuvée, tokaji eszencia, borkóstoló, borvásárlás, sajgó pincészet, tolcsva bor,  borbemutató, www.sajgopince-tolcsvabor.hu

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu

weblapkészítés, szerverhosting, domain, keresőoptimalizálás, marketing, piackutatás, céglista, céginfo, cégadatbázis, callcenter, www.e-mailnet.hu

 

Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu

céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu



Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.