Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Csokoládés madártej 2.

felvitel dátuma: 2011-05-02 19:43:18       mai nézettség: 1       nézettség: 2945
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:
  • 1 l tej
  • 4 db tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étkezési keményítő/liszt
Előkészületi idő: 0 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:

A tejet a vaníliás cukorral, egy lábasban feltesszük főzni.
Közben, pici sóval tojásfehérjéből kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.
A gyöngyöző tejbe evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból (egyszerre keveset tegyünk, mert nagyra nőnek). Kb. 2-3 perc főzés után szűrőkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig főzzük. Kivesszük, tálba tesszük és le is takarjuk.

Ha elkészültek a habgaluskák, a tejbe tördeljük az étcsokoládét és kevergetve felolvasztjuk.
Félre húzzuk a lábast.

A tojás sárgákat az 5 dkg kristálycukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaót és az étkezési keményítőt/lisztet.
Simára keverjük, majd folyamatosan három kis merőkanállal teszünk a csokoládés tejből, és simára kavarjuk.
Ezután folyamatos keverés mellett, a csokoládés tejbe beleöntjük a masszát, és lassú tűzön besűrítjük.

Tálba/tálkákba öntjük a kész csokoládés madártej alapot, rátesszük a fehér habgaluskákat.
Letakarjuk, hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük.
Hidegen fogyasztjuk. 

Megjegyzés:Régi, kakaósan készített desszert, csak az étcsokoládéval „dúsítottam”, és a lisztet étkezési keményítővel váltottam ki. – Nem szoktam díszíteni, de ízlés szerint lehet.
Nagyobb adag, például 2 l tej felhasználásakor: a hozzávalókat lehet duplázni, egyedül a cukorból elég 15 dkg.

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Ükös Györgyné 2011 május 02

Imádom,de csokisan még nem készítettem!Kifogom próbálni!

0/10 Godri Sarolta 2011 május 02

Nagyon szeretem a madartejet csokival meg nem csinaltam de ki probalom , bisztos finom . Koszonjuk a finom receptet.

0/10 Zia50 2011 május 02

Ezt a régi receptet kakaóval tanultam. És a hab egészben volt a tetején. Úgy is nagyon finom volt. A csokit már én "csempésztem" bele. :) A madártej alap a receptem alapján nem híg, eléggé sűrű lesz. Remélem ízleni fog így is.

10/10 Lakatos Gyöngyi Éva 2012 január 25

Nagyon jól hangzik,habár még én sem csináltam csokis formában.

0/10 SkAndi 2012 április 18

Nagyon guszta ez a csokis madártej! Látványra hasonlít a tejszínhabos csokis pudingra, de ízében mégis más! :)))

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.