Imádom,de csokisan még nem készítettem!Kifogom próbálni!
A tejet a vaníliás cukorral, egy lábasban feltesszük főzni.
Közben, pici sóval tojásfehérjéből kemény habot verünk 5 dkg kristálycukorral.
A gyöngyöző tejbe evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból (egyszerre keveset tegyünk, mert nagyra nőnek). Kb. 2-3 perc főzés után szűrőkanállal megfordítjuk, és a másik oldalát is 2-3 percig főzzük. Kivesszük, tálba tesszük és le is takarjuk.
Ha elkészültek a habgaluskák, a tejbe tördeljük az étcsokoládét és kevergetve felolvasztjuk.
Félre húzzuk a lábast.
A tojás sárgákat az 5 dkg kristálycukorral habosra kavarjuk, beletesszük a kakaót és az étkezési keményítőt/lisztet.
Simára keverjük, majd folyamatosan három kis merőkanállal teszünk a csokoládés tejből, és simára kavarjuk.
Ezután folyamatos keverés mellett, a csokoládés tejbe beleöntjük a masszát, és lassú tűzön besűrítjük.
Tálba/tálkákba öntjük a kész csokoládés madártej alapot, rátesszük a fehér habgaluskákat.
Letakarjuk, hűlni hagyjuk. Hűtőbe tesszük.
Hidegen fogyasztjuk.
Megjegyzés:Régi, kakaósan készített desszert, csak az étcsokoládéval „dúsítottam”, és a lisztet étkezési keményítővel váltottam ki. – Nem szoktam díszíteni, de ízlés szerint lehet.
Nagyobb adag, például 2 l tej felhasználásakor: a hozzávalókat lehet duplázni, egyedül a cukorból elég 15 dkg.
Imádom,de csokisan még nem készítettem!Kifogom próbálni!
Nagyon szeretem a madartejet csokival meg nem csinaltam de ki probalom , bisztos finom . Koszonjuk a finom receptet.
Ezt a régi receptet kakaóval tanultam. És a hab egészben volt a tetején. Úgy is nagyon finom volt. A csokit már én "csempésztem" bele. :) A madártej alap a receptem alapján nem híg, eléggé sűrű lesz. Remélem ízleni fog így is.
Nagyon jól hangzik,habár még én sem csináltam csokis formában.
Nagyon guszta ez a csokis madártej! Látványra hasonlít a tejszínhabos csokis pudingra, de ízében mégis más! :)))
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.