Csöröge fánk: 300g liszt 150 ml tejföl 5 g porcukor 50 g vaj 3db tojássárgája 1 csipet só étolaj a (sütéshez) + porcukor ( a megszorásához) Esetleg lekvár
Elöször a lisztet elmorzsoljuk a vajjal majd hozzá teszünk az összeshozzávalokat és hólyagos dolgozzuk a tésztát könyebb ha az aztán dolgozzuk ki ezután fóliába csomagolni és a hütöbe rakni kb 1 órára. A tésztát lisztezett deszkán 3 mm vastagra nyújtjuk és négyszögletes vágni és a közepét kicsit elvágni és át bújtatva és bő forró olajba kisütni.a végén megszorni porcukorral és tálalni lekárral is lehet vagy alanaturon enni.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.