Szia! Kérdezni szeretném hogy Shar lisztből melyiket használtad hozzá? B ?
2 tojás sárgája
2 evők.cukor
2 evők rum(fél rumaroma is jó)
3 kanál tejföl
kevés só
annyi liszt amennyit felvesz
Gyömölcsszósz:
3 alma
3 körte
1kávés kanál fahéj, 3 evők barnacukor
2 dl víz
2dl feketribizke lekvár
"2tojás sárgáját összekeverünk 2 evőkanál cukorral,2 evőkanál rummal (fél doboz rumaromát használtam),3 evők tejföllel,kevés sóval és annyi liszttel,hogy könnyen gyúrható tészta legyen belőle.
1/2 órát pihentetjük.Vékonyra nyújtjuk,derelyemetszővel tetszés szerinti formákra vágva sütjük.
Ha az összes kisült fahéjas porcukorba forgatjuk .
Gluténmentes schär lisztből is készítettem, egy kedves ismerősünknek aki lisztérzékeny.Persze más fajta gluténmentes lisztkeverék is jó a csöröge elkészítéséhez..
Gyümölcsszósz:
A barna cukrot egy mélyebb serpenyőben karamelizálom majd felöntöm 2dl vízzel és hozzá teszem a lekvárt ,fahéjat és a gyümölcsöket .majd 15 percig főzöm.Hülve adom a csöröge mellé.
Jó étvágyat mindnenkinek!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.