Finom..
30 dkg liszt
3 db tojássárgája
1 kisdoboz tejföl
1 csipet só
1 ek. eritrit/cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna
Olaj a sütéshez
Porított eritrit/porcukor a szóráshoz
Lekvár/nálam saját készítésű mórabóra lekvár/
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálba tesszük,nyújtható tésztát gyúrunk belőle.
Ha szükséges lisztet adhatunk hozzá.
Kissé elnyújtjuk,csíkokra vágjuk,majd a csíkokat kinyújtjuk,megfelelő méretűre vágjuk, mindegyik csíkot a végeinél kissé bevágjuk, majd a végeket áthúzzuk a nyíláson.
A nyújtáshoz használhatunk tésztanyújtó gépet is.
Felhevített olajban aranyszínűre sütjük.
Tetszés szerint édesítővel/cukorral,lekvárral tálaljuk.
Jó étvágyat hozzá!
saját családi recept
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.