5 db 20cm-es cukkíni
10 dkg füstölt szalonna
5dkg füstölt kolbász
1 dl tejszin
2 db tojás
5 dkg parmezán sajt reszelve / trapista is jó /
só, bors
1 mk. bazsalikom /szárított/ vagy 10 levél friss, összetépkedve
2 ág kakukkfű /lehúzzuk a leveleit./
1 db paradicsom / ha hidegen esszük, nagyon jól illik hozzá ízben és látványban is!/
A szalonnát felaprítjuk és egy serpenyőben odatesszük sülni.
Közben a cukkíniket megszabadítjuk a magjaiktól és kisújjnyi csíkokra, majd penne tészta alakúra felvágjuk.
Ha a szalonna már szépen kezd szinesedni, -kisült a zsírja-,beletesszük a karikára vágott kolbászt, hozzáöntjük a felvágott cukkínit, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket és fedő alatt megpároljuk.
Ezután, hagyjuk egy kicsit , hagy hűljön, majd hozzáöntjük a tejszint, a két összekavart tojást és a reszelt parmezánt/ amiből egy evőkanállal meghagyunk a tetejére./
Beleöntjük egy piteformába, meghintjük a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. én 45 percig sütöttem.
Melegen és hidegen is finom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.