Fél kg cukkini
12 db tojás
3 db kápia vagy pritamin paprika
2 nagy fej lilahagyma
3 dl tej
Só
Bors
25 dkg mascarpone
1,5 dl majonéz
1 csokor petrezselyem
4 evőkanál lenmagpehely liszt
a cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd kevés zsiradékon megpároljuk. Lilahagymát, paprikát is apró kockára vágjuk, azt is megpároljuk kis olajon. Külön-külön tálba tesszük a cukkinit és hagymás paprikát, mindkét zöldségre ráütünk 6-6 tojást, 1,5-1,5 dl tejet, hozzáadunk 2-2 kanál lisztet, sózzuk, borsozzuk, alaposan elkeverjük mindkettőt. Mindkét tésztából palacsintákat sütünk. A mascarponét a majonézzel összedolgozzuk, beletesszük a felaprított petrezselymet. A kihűlt palacsintákat tortaformába tesszük, mindegyik lapot megkenjük a mascarpone krémmel, petrezselyemmel díszítjük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.