A tésztához:
300 gr liszt- fele sima, fele darás
2dkg élesztő
3 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
2 dc tej
egy csipet só
egy pici rum
1 tojás
1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
7 dc- s cukkíni befőtt
3 evőkanál cukkíni lekvár
Egy nagy marék durvára vágott dió
5 evőkanál nádcukor
1 tojás a kenéshez
kevés olaj
A tálba szitált liszthez hozzáadom a sót,hozzáöntöm a langyos tejben a cukorral felfuttatott élesztőt, az egész tojást, egy csurrantásnyi rumot, és hólyagosra dolgozom.Majd végül beledolgozom az olajat.
A duplájára kelesztem.
Egy lisztezett gyúródeszkára borítom a tésztát, kinyújtom,megkenem a lekvárral.Azután rászórom a levétől lecsurgatott befőttet, megszórom a dióval, és végül a cukorral.Összetekerem.Egy olajozott tepsire patkó alakban ráhelyezem.Egy tojással megkenem, előmelegített sütőben 180 fokon szép pirosra sütöm.Tálaláskor porcukorral megszórom ,vagy egy kevés mézzel lecsorgatom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.