1 szép nagyobb dagadó, 3 db zsemle, 5 db tojás, 3 cs petrezselyem levél, só, bors, 30 dk csirkemáj, 2 fej hagyma, pici olaj,fokhagypapor
A dagadót a hentessel felszúrattam kívül belül megsóztam és állni hagytam amig a tölteléket elkészítettem. Zsemléket felkockáztam, ráütöttem a tojásokat, jól összekavartam és állni hagytam, amig a voroshagymát pici olajon megfonnyasztottam (almareszelőn reszeltem le) beletettem az apróra felvágott csirkemájat, borsoztam, fokhagymaport és sót kevertem hozzá,(nem kell sütni, csak éppen hogy összepárolódjon, mert a húsban is sűlni fog) Közben a petrezselyem levelet összevágtam apróra és azt már a zsemléhez tettem, majd a májas keveréket is beleraktam a dagadóba és hústűkkel betűzte a nyílást. Lehóliáztam a tepsibe és kb 60 perc alatt készre sütöttem, levettem a fóliát és megkentem a húst vajjal és pár pillanatra még visszatettem a sütőbe. Ha kihűlt akkor lehet szépen szeletelni. Jó étvágyat hozzá, nagyon finom lett!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.