6 dkg búzadara, 3 dl tej, 1 dl tejszín, 4 tojás, 4 ek cukor, csipet só, 4 dkg vaj+a tepsi kikenéséhez...
Raguhoz: 35 dkg meggybefőtt vagy akár erdei fagyasztott gyümölcskeverék, 2-3 ek méz
22x33 cm tepsihez:
A darát főzzük meg, mint a tejbegrízt együtt a tejjel és s tejszínnel. A tojássárgákat keverjük krémesre a cukorral és a puha vajjal. A fehérjéket külön keverjük kemény habbá egy csipet sóval. Ha kihűlt a dara, először a tojássárgás masszát keverjük hozzá, majd óvatosan a fehérjét is. Kenjük ki a tepsit vajjal, öntsük bele a masszát. A kis tepsinket állítsuk bele egy nagyobb tepsibe, amelyet meg kell tölteni félig vízzel és 180 fokon 25 perc alatt gőzöljük készre.
A raguhoz karamellizáljuk meg világosra a mézet, majd adjuk hozzá a meggyszemeket. Állandó kevergetés közben 3-4 percig fúzzük, majd tálaljuk a darafelfújthoz+néhány szem friss feketeszederel is díszíthetjük. Melegen és hidegen is kitűnő desszert! Jó étvágyat!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.