70dkg zöldbab
4 közepes burgonya
1 közepes vöröshagyma
2 duci gerezd fokhagyma,babérlevél,petrezselyem,
1 teáskanál pirospaprika,só,
1kis zöldpaprika,1db kis paradicsom,vagy 1evk.paradicsom,
3 evk olaj,3 evk tejföl.
Az olajon a hagymát üvegesre pirítom,megszórom pirospaprikával,1 dl vizzel felengedem,megy bele a paprika és a paradicsom,a fokhagyma szétnyomva,babérlevél,só felforr és teszem bele a felapritott zöldbabot és a kockázott burgonyát.Felengedem vizzel,hogy épp ellepje és hagyom megfölni.Mikor puha veszek ki belőle 3 merőkanál sürűjét egy tálba és hozzáadom a tejfölt és még egy kis fokhagymát és botmixerrel pürésítem,majd hozzáadom a fözelékhez,elkeverem,tetejére vágott petrezselymet szórok és egy rottyantás és kész a fözelék,rántás nélkül a saját anyagával sürítve.
Palacsinta tésztába forgatott virslit sütöttem ki hozzá.
Bármilyen fözelék igy elkészíthető.!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.