1-1,5 dl langyos tej
egy élesztö / 4 dkg /
pici cukor
30 dkg liszt
30 dkg margarin
pici só
1 citrom reszelt héja
3 tojás
30 dkg porcukor
darált dió 20 dkg
tepsi kikenéséhez vaj vagy zsír
fahéj
Vaníliás procukor
kakaópor
1-1,5 dl langyos tejbe belemorzsolok egy élesztöt / 4 dkg / pici cukorral és melegebb helyen felfuttatom.
30 dkg liszthez adok 30 dkg olvasztott puha margarint, pici sót, 1 db citrom reszelt héját és 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztöt is és összegyúrjuk, dagasztjuk.
Majd kissé megkelesztjük.
Három részre osztjuk és egyenként kisodrojuk.
A tojásfehérjékhez adunk 30 dkg porcukrot és kemény habbá felverjük.
Ezután darált diót keverünk hozzá kb. 20 dkg ot.
Ezután 3 tepsit kivajazunk, zsírozunk.
A kisodrot tésztát pici olvasztott vajjal meglocsoljuk, megkenjük a diós habbal és fahéjas cukrot szórunk rá 2 csomaggal.
Feltekerjük, majd csigákra szeleteljük és a sütölemezre helyezzük.
Tojással megkenjük.
Előmelegített sütöben megsütjük, majd ha kivettük langyos vízzel megkenegetjük és törlöruhával letakarjuk és 10 percig így hagyjuk /puhább marad/.
Vaníliás procukorral szórjuk meg a kihűlt csigákat.
Ha tároljuk, akkor javaslom a mikroténzacskót és akkor több napig is puha marad.
A habra lehet kakaóport is szórni és kristálycukrot.
Jó étvágyat !
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.