A tésztához:
Krém:
Tetejére – csoki máz:
tepsi méret: 18*32 cm
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, belekeverjük a sütőporos lisztet, a darált diót, a kakaót, fahéjat, vaníliás cukrot.
A tojások pici sóval felvert habjából először keveset teszünk, amivel fellazítjuk a masszát, majd óvatosan a többi habot is.
Kikent, csak alul lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük. 25-30 perc (tűpróba).
Kiborítjuk és kihűtjük. Ha kihűlt, 2 vagy 3 lapba vágjuk.
A krémhez a cukrot karamellizáljuk, felöntjük a vízzel, összeforraljuk.
A pudingot a tejjel csomómentesen elkeverjük, és a karamellhez öntjük, összeforraljuk.
Kihűtjük.
A margarint a porcukorral elkeverjük, beletesszük a darált diót, és a vaníliás cukrot. A kihűlt pudingot részletekben beletesszük, simára keverjük.
A lapokra vágott tésztát megkenjük a krémmel, a tetejére is jut belőle egy vékony réteg.
Hűtőbe tesszük.
A mázhoz a kristálycukrot a tejjel felolvasztjuk, beletesszük a kakaót. Főzzük, míg sima lesz. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és a hűtőből kivett sütemény tetejére öntjük, egyenletesen elosztva.
Hűtés után kockákra vágjuk, díszíthetjük fél dióval, tejszínhabbal.
(Recept variáció)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.