4 db tojássárgája
25 dkg porcukor
1 ek hidegen hengerelt dió olaj
10 dkg darált dió
25 dkg liszt
1 tasak sütőpor
4 db tojás fehérje
1,5 dl tej
1 tasak vaniliás puding por
5 ek cukor
fél dl diólikör
4 tojássárgáját habosra verek 25 dkg porcukorral, majd 12 evőkanálnyi vizet, 1 ek olajat és 10 dkg darált diót adok hozzá.
Külön összekeverek 25 dkg lisztet 1 sütőporral és ezt is hozzákeverem a krémhez, majd legvégén óvatosan, inkább fakanállal hozzáadom a 4 kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kiolajozott, kilisztezett tepsibe / kb.30x40 cm/ közepes lángon megsütöm.
Nekem szép magas lett, ezért kettévágtam a tésztáját / szélességében / és meglocsoltam ezzel: másfél deci tejbe öntöttem 1/2 dl diólikőrt+kb.2 ek porcukrot és mindkét tésztára csorgattam belőle.
A krém pedig: 2 vaníliás pudingpor+3/4 l tej+4-5 ek cukor+1/2 dl diólikőr.
Kósti, hogy elég édes-e és még forrójában kenjétek meg vele az egyik tésztát, rakjátok fölé a másikat és az egész tetejét is vonjátok be ezzel a krémmel, majd szórjátok le apróra vágott dióval!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.