5 db tojás,6 kanél liszt ,15 dkg porcukor,1 vaníliáscukor,30 dkg darált dió,+10 dkg cukorral,és kicsi két kanálnyi rum aroma,és egy sütőpor, 10 dkg margarin, fl csomag csoki dara,és 2 cs X45 gr tejszinhabpor.fél liter tej.
Az 5 db tojást szét választjuk,és a fehérjét fel verjük kemény habbá,és a sárgáját jól ki keverem géppel porcukorral,és 1 vaníliás cukorral,és végül ,hozzá keverjük lasan a lisztett,és a liszt felénél bele teszük a tojásfehéjehabot,és még a liszt másik felét,és lasan símára keverjük,és olyan 30x 25 cm tepsibe sütöm meg kb negyed óra,hagyom ki hülni,de a tepsiből ki borítva. A pudingot kevés tejjel jól ki keverem,kicsi cukorral is,és a 2,5 dl tejbe mikor forni kezd bele teszem a pudingot,és jól ki kavarom,és a 30 dkg darált dió 80 % át,és 10 dkg cukrot,és jól el keverve meg főzöm,és még teljesen nem hült ki,bele teszem a 10 dkg margarint,és ezt is jól meg keverem,és hagyom így ki hülni,amikor ki hült, a két kanál rum aromát bele keverjük,,,és a két tasak tejszinhabport 2 dl tejben kemény habbá fel verem a robot géppel,az egyik felét a kihült krémhez teszem a habnak,a másik felét díszítésnél használom,és a piskóta lapot 3 lapra osztjuk szeljük,és gazdagon meg kenjük a fnom diós krémmel,és a tetejét is enyhén be kenjük,és kicsit a meg maradt habbal díszítjük.A tortákat ajánlatos jól le hűteni,mielőtt fogyasztjuk,,mert az ízeknek össze kell érnie,kész. csoki darát szórhatunk a tetejérea habb mellé.(
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.