A lisztet, a cukrot, azélesztőt, a sütőport, sót, a citromhéjatösszekeverjük, elmorzsoljuk a zsírral, ésösszegyúrjuk a tojássárgákkal, ésnémitejjel, hogykönnyennyújthatótésztátkapjunk. (Azélesztőt kb. 1/2 dl cukrostejbenfelfuttatjuk, ésúgyadjuk a többihez.)
A tésztát 3 egyenlőrészreosztjuk. A tojásfehérjékethabbáverjük, majdhozzáadjuk a cukrotés a citromhéjat, majdazzal is habosítjukmégkicsit.
Kanállallazánbelekeverjük a daráltdiót. Egysűrű, dióskrémetkapunk. Azegyiktésztaadagot kb. 4 mm vastagtéglalappányújtjuk. A hosszaakkoralegyen, hogykeresztbenbeférjen a tepsibe!
Azegészfelületétmegkenjüklekvárral, majd a kétszélefelőlfeltekerjük a téglalaphosszabboldalait, de úgy, hogyközépenkimaradjonegy kb. 2-3 ujjnyiszabadterület. Kivajazotttepsiretesszük a tésztát, eligazgatjuk, és a középenkimaradtrészt "feltöltjük" a dióshabbal.
A másikkéttésztarésszelugyanígyjárunk el, egymásmellétesszükőket, így a 3 rudategymásmelléhelyezve, egyszerretudjuksütni.
Előmelegítettsütőbenközepeslángonaddigsütjük, amígszépvilágosbarnanemlesz a tészta.
Köszönöm.Az íze nagyon hasonlít a zserbóéra, a tésztája viszont sokkal puhább.
10/10 Nóra 2012 február 05
Nagyon finomnak nez ki!
10/10 mezeibagoly 2012 február 05
Örülök ennek a sütinek...évtizedek óta keresem...próbálkoztam vele, de csak saccra, mert tetszett a "fazonja", de nem sikerült...most mentettem. Köszönöm.
Hirdetések
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó. Vegyenrésztfolyamatoshavidíjazáson. Ittkönnyenmegtanulfőzni.
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.