Biztos finom és nagyon egészséges !
Ezt is a paleolit szakácskönyvből vettem egy-két módosítással.
Előmelegítem a sütőt 180 fokra. A darált diót összekeverem a szezámliszttel, nyírfacukor/xilit-ral, fahéjjal és sütőporral. Egy másik tálban felverem a tojásokat, hozzáadom a narancs levét. Összedolgozom a száraz és a folyékony alapanyagokat, lazán beleforgatom a diódarabokat. Belekanalazom a masszát a kikent muffinformába (szilikonos muffinformába nem muszáj), majd a vékony almadarabokat belenyomom a muffinok tetejébe. Sütöm kb. 30-35 percig 180 fokon. (nekem villanytűzhelyem van és alul-felül sütéssel sütöm)
Lehet tűpróbát végezni, aki nem biztos benne, hogy jó-e már a muffin.
Biztos finom és nagyon egészséges !
Én olyan kb. 190 fokon sütöttem és így elég volt neki a 25 perc. A "tésztája" kellemesen lágy maradt, és nem száradt ki mint az a muffinoknál lenni szokott. Csináltam párat alma nélkül is, de almával a nyerő. Mennyei! Kár, hogy csak 9 db lett belőle. :-)
Bocsi hány tojás kell bele?????
Kérlek, írd meg , hány tojás is kell ? Szerintem anélkül nem lehet elkészíteni, vagy igen ?
Nagyon nagyon köszi a receptet, ez igazán finom muffin :)
Igen, a tojasok kimaradtak. Szerintem 2-3 db eleg hozza. En ennyivel probalom meg!
Nem maradt ki a tojás csak a recept hossza miatt ott van mellette a gördítő sáv...amit ha lejjebb viszünk ott van , hogy 3 tojás. Nagyon finom muffin :-)
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.