Palacsinta:
40 dkg liszt
6 dltej
4 dlszódavíz
3-4 tojás
Só
Töltelék:
15 dkg darált dió
1 ek porcukor
Tetejére:
4 tojásfehérje
1 ek porcukor
2 ek baracklekvár
Citromos öntet:
4 dltej
½ cs. vaniliás pudingpor /főzős/
1 ½ ek cukor
½ citrom leve
Palacsintákat tölteni és felcsavarni, majd ujjnyi szeletekre vágni. Vajjal kikent sütőtálba tálba tenni, és a maradék cukros-diós keveréket rászórni és lazán összekeverni.
Tojásfehérjéből 1 ek porcukorral kemény habot verni, belekeverni baracklekvárt és rákenni az üvegtálban lévő diós metéltre.
Sütőbe tenni a hab pirulásáig. /Kb. 15 perc 190 fokon/
Nem túl sűrű pudingot főzünk a hozzávalókból, és ha levettük a tűzhelyről belekeverjük a ½ citrom levét.
Tálaláskor a tésztát leöntjük a citromos öntettel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.