Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Dióvirág

felvitel dátuma: 2011-07-24 20:26:58       mai nézettség: 1       nézettség: 2653
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:

Hozzávalók (1 kalácshoz)

A tésztához:

500gfinomliszt   

40 g friss élesztő         

350 ml langyos tej

3 evőkanál porcukor      

1 mokkáskanál            

2 evőkanál étolaj

A töltelékhez:

8evőkanál darált dió

8 evőkanál porcukor      

50 g olvasztott vaj

 12 g vaníliás cukor         

1 db citrom reszelt héja

A kenéshez:

1 db tojás sárgája

Előkészületi idő: 150 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

1. Kovászt készítek: Bögrében az élesztőt egy evőkanál porcukorral kikeverem és kb. egy merőkanál langyos tejet adok hozzá,meghintem lisztel.Konyharuhával letakarom a bögrét és várom,hogy felfusson az élesztő.

A lisztet és az élesztőt egy kicsit összedologozom,a vajat elmorzsolom a liszttel,majd hozzáadom a citromhéjat,van.cukrot, és a maradék tejet.Ha túl kemény maradna a tészta egy kis tejet adhatunk hozzá.Kelesztem,még a tészta a kétszeresére nem nő.

2.Ezután lisztezett asztalra tesszük a tésztát és kb 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Meglocsoljuk a tésztát az olvasztott vajjal, úgy, hogy mindenhol vajas legyen, rászórjuk a diós-porcukros keveréket, meghintjük a vaníliás cukorral és ráreszeljük a citromhéjat. Feltekerjük a tésztát.

3.Ezután koszorúba hajtjuk a kalácsunkat, a végeit egymásba dugva, összedolgozva, szép kerekre igazítjuk. Éles késsel bemetsszük a kalácsot, körbe - szimmetrikusan, majd a szeleteket félrefordítva, lapjára igazítjuk.

4.Akalácsot letakarva, 20 percig pihentetjük. Pihentetés után a kalácsot lekenjük tojássárgájával. Előmelegített sütőben, kb 200 C-on, sütőpapírral bélelt tepsiben, 35-40 perc alatt, készre, pirosra sütjük. Akkor tudjuk biztosan, hogy átsült a kalácsunk, ha a fogpiszkálót beleszúrva, nem ragad rá a tészta.

 

Jó étvágyat kívánok :)!

 

A töltelék mákkal is elkészíthető.

Szakács: Réki


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.