Biztosan jó, majd kipróbálom. A liszthez egy kis búzakorpa keverhető, gondolom. Vagy hogyan lehet barnává, pontosabban teljes kiőrlésű lisztesebbé varázsolni?
Adag: kb. 1/2 kg Ovális/kerek tál méret: 1,5 liter űrtartalmú
A száraz anyagokat egy keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves anyagokat és gyors mozdulattal masszát csinálunk belőle.
Letakarjuk és 1,5 órát langyos helyen a kétszeresére kelesztjük (laza, szakadós, buborékos lesz). Fakanállal a széleit körben behajtogatjuk (nem tömörítjük). Letakarjuk, míg a sütőt bemelegítjük, kb. 15 perc.
A sütőbe beteszünk egy fél tepsi vizet, a rácsra pedig a fedeles sütőedényt (ami bírja a hosszabb ideig tartó magas hőfokot). 250 fokra melegítjük a sütőt.
A forró sütőedényt kivesszük, beleöntjük a tésztát, 25 percig fedővel, majd fedő nélkül 15 percig teljes hőfokon sütjük – elkészülés előtt pár perccel takarékra tesszük.
Aranybarna, repedezett tetejű, kis vekni/buci lesz belőle.
Megjegyzés:A sütőedénynek nagyon tisztának kell lennie, akkor nem ragad bele a tészta (különben vajazni-lisztezni kell).
I. – Buci forma
II. – Vekni forma
Ez egy rövidebb kelesztésű idejű DNK recept, melyet kisebb adagra alakítottam át. (Kb. 1 kg-os kenyérhez az anyagok duplája kell és a sütési idő 30 és 20 perc, valamint nagyobb, kb. 2,5 - 3 liter űrtartalmú sütőedény.)
(Nem saját recept, csak kis adag)
Biztosan jó, majd kipróbálom. A liszthez egy kis búzakorpa keverhető, gondolom. Vagy hogyan lehet barnává, pontosabban teljes kiőrlésű lisztesebbé varázsolni?
Milyen érdekes egy jó fotó fő étkünket a kenyeret is kívánatossá tudjuk tenni. Gratulálok a recepthez
Laura! Keverheted a lisztet, csak kb. 30 százalékban legyen benne BL50-es. - És akkor érdemes este elkészíteni, reggelre (12 óra múlva) sütheted is. Ez egy könnyű változat. De nagyon finom!
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.