Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » DNK-Dagasztás nélküli kenyér, kicsi

felvitel dátuma: 2011-03-04 15:38:08       mai nézettség: 1       nézettség: 2173
részletes recept
Hozzávalók 2 személyre:
  • 38 dkg liszt (BL-55)
  • 1/2 evőkanál porélesztő
  • 1/2 evőkanál cukor (méz, édesítő)
  • 1,5 teáskanál (lehet kevesebb)
  • 2,5 dl víz
  • 0,5 dl tej
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

Adag: kb. 1/2 kg          Ovális/kerek tál méret: 1,5 liter űrtartalmú

A száraz anyagokat egy keverőtálban összekeverjük, hozzáadjuk a nedves anyagokat és gyors mozdulattal masszát csinálunk belőle.
Letakarjuk és 1,5 órát langyos helyen a kétszeresére kelesztjük (laza, szakadós, buborékos lesz). Fakanállal a széleit körben behajtogatjuk (nem tömörítjük). Letakarjuk, míg a sütőt bemelegítjük, kb. 15 perc.
A sütőbe beteszünk egy fél tepsi vizet, a rácsra pedig a fedeles sütőedényt (ami bírja a hosszabb ideig tartó magas hőfokot). 250 fokra melegítjük a sütőt.
A forró sütőedényt kivesszük, beleöntjük a tésztát, 25 percig fedővel, majd fedő nélkül 15 percig teljes hőfokon sütjükelkészülés előtt pár perccel takarékra tesszük.
Aranybarna, repedezett tetejű, kis vekni/buci lesz belőle.

Megjegyzés:A sütőedénynek nagyon tisztának kell lennie, akkor nem ragad bele a tészta (különben vajazni-lisztezni kell).

I. – Buci forma
II. – Vekni forma

Ez egy rövidebb kelesztésű idejű DNK recept, melyet kisebb adagra alakítottam át. (Kb. 1 kg-os kenyérhez az anyagok duplája kell és a sütési idő 30 és 20 perc, valamint nagyobb, kb. 2,5 - 3 liter űrtartalmú sütőedény.)

(Nem saját recept, csak kis adag)
 

Szakács: Zia


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Laura 2011 március 04

Biztosan jó, majd kipróbálom. A liszthez egy kis búzakorpa keverhető, gondolom. Vagy hogyan lehet barnává, pontosabban teljes kiőrlésű lisztesebbé varázsolni?

10/10 admin 2011 március 08

Milyen érdekes egy jó fotó fő étkünket a kenyeret is kívánatossá tudjuk tenni. Gratulálok a recepthez

0/10 Zia50 2011 március 08

Laura! Keverheted a lisztet, csak kb. 30 százalékban legyen benne BL50-es. - És akkor érdemes este elkészíteni, reggelre (12 óra múlva) sütheted is. Ez egy könnyű változat. De nagyon finom!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.