Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Dobálós uborka vödörbe

felvitel dátuma: 2014-07-14 07:24:06       mai nézettség: 1       nézettség: 27561
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

Hozzávalók:    

13 l víz                     

40 dkg

2 kg cukor

1 l  20 %  ecet

13 mokkás kanál borkén

1 cs nátriubenzonát

1 cs. koriander

1 cs fekete bors (szemes)

1 cs babérlevél

1 cs. mustármag

1 nagy csokor kapor

EZ A MENNYISÉG  30L-HEZ  VALÓ  ÉN FELEZTEM 15 L VÖDÖRBE HOZZÁVALÓKAT!

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Elkészítése:

Mivel 15 l vödöbe tettem a levet így a hozzávalókat megfeleztem mindenből fél adagot tettem nem meleg ( HIDEG VÍZ KELL HOZZÁ )

7.5l víz, 20 dkg , 1 kg cukor, fél liter 20 % ecet ,7 mokkás kanál borkén , ami 13 gramm fél cs.nátriubenzonát, fél cs.mustármag, fél cs. koriander, fél cs.fekete bors, 1 cs babérlevél 1 nagy csokor kapor

Először elkészítem a vödörbe a vízet hozzávaló füszerekkel, a cukorral, és már dobálhatom bele az uborkát.

Eddig mindig üvegbe raktam el ami sok munkával járt.Most csak annyi a dolgom leszedem ,megmosom alaposan, és bedobom a vödörbe, és mindennap egyszer megkavarom Ezt addig csinálom míg a vödör megtelik,kavarni már nem kell, bár mikor lehet kivenni belőle nem romlik el,és nagyon finom csemegés, ropogós benne az uborka!

Többen kérdezték kell e tető IGEN KELL TETŐ !!

Nagyon sokfajta mokkáskanál van, és nem mindegy, hogy milyennel mérjük a borként.Nekem három fajta kanalam van és a legkisebbel mérem , de csak laposan nem tetősen. Ide teszem a mércém és nem érezni rajta a borként pedig én is minden ami nem azonnal észreveszem.

 Kívánságra! Lemértem a 7,5 l vízhez 13 gramm borkén kell a legkisebb kanállal!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 jakab lászóné 2014 július 14

szia én sokalom a 15 literes benn a 13 liter vizet15 liter vizet 30 literes hordóba teszek.

0/10 Barkóczy Agota 2014 július 14

Ez isteni. Én is elteszem így az ubit,sőt vegyesen is. Van kis hordóm. Köszi

0/10 Sinka Edit 2014 július 14

Nekem is van még tavalyról hordóban.Tegnap kamratakarításnál néztem,kóstoltam meg,nagyon finom még mindig.Mentettem Ilona!Köszi,hogy megosztottad!

0/10 Kriszta 2014 július 14

1 csomag Na-Benzoát??? Gyerekek, az rengeteg...!!! Nem??? o.O

0/10 Kriszta 2014 július 14

És mitől marad roppanós, ha nincs benne kén? Nem kötekszem, tényleg érdeklődök!!! :)

0/10 zsuzsa 2014 július 14

ir a recept kedves Kriszta 13 mokkas kanal borkent

0/10 Lacika65 2014 július 14

Nem sok a 13 kanál borkén??

0/10 Erzsi 2014 július 14

Kapor, torma és babérlevél nem kell bele?

0/10 Szöszi 2014 július 14

Mustármag, szegfűbors?

0/10 Marcsi 2014 július 15

Kedveseim olvassátok el a leírást is, ne csak a hozzávalókat. Ott van a leírásban, hogy mivel 15 literes vödörben készült mindent felezett Ilona, de a felezett recept is ott van a leírás részben.

10/10 BABI 2014 július 17

kÖSZÖNÖM HOGY MEGOSZTOTTA MINDIG TANUL AZ EMBER

10/10 Noémi 2014 július 21

Tavaly mi is így raktuk el, és most is ! Isteni

7/10 Benke Tiborné 2016 július 27

Szuper a recept ! Egyetlen kérdésem van csupán, én néhány éve csináltam kis 15 literes hordóban ilyen bedobálós savanyút. Ahogy érett a kertben a paprika, uborka, karfiol, stb, stb... úgy pakoltam a hordóba. Sajnos a tetején mindig kilátszott egy csomó svanyúnak való, a paprikák megbarnultak, sőt volt amelyik megpenészedett. Mindig csak ami a tetején volt. Mivel lehet " lenyomtatni ", hogy minden darab a lé alatt maradjon ?

0/10 piroska 2016 július 27

müanyag mosogato rácsot venni és méretre vágni

9/10 Margit 2016 július 28

Én a tetejére annyi káposztát szeletelek (gyalulok) vékonyan, hogy teljesen befedje. Így a káposzta is színtartó, finom ropogós marad, s minden alatta lesz.

0/10 B. Marika 2016 július 31

Én piacon vettem uborkát a dobálósban, kétszer fölpuffadtak az uborkák, íte jó volt, csak levegővel teltek voltak, a husa nagyon elvékonyodott. Én a vödörbe egy nagy lapos tányérral nyomatom le, hogy minden db. a lé alá kerüljön.

0/10 Elek Icu 2017 július 20

Két éve én is úgy jártam, hogy az uborkák belül üressé váltak. Szinte csak a külső héj volt az egész. Nem tudtam mire vélni.....Aztán hallottam olyan véleményt, hogy az uborka volt hibás. Szerintetek?

0/10 SzabadosLaszlóné 2017 július 25

Szia! Ubit reszélni is lehet? Tehetek karikára vágott hagymát? Köszönöm.

0/10 Papp eva 2017 július 29

Lehet 5 l üvegbe is igy el tenni.

0/10 Frank Ferencné 2017 augusztus 12

Hol tartod amíg tele nem lesz? Gondolom akkor is hűvösebb helyen?

0/10 Kincses Istvánné 2017 augusztus 12

Megcsinálom finom lehet

0/10 Erzsebet 2019 július 20

A vizet nem kell felfozni

0/10 Dobos Icuka. 2019 augusztus 18

Ugyanígy csináltam csak kapor nélkul és koriander nélkul. A vizet felforraltam és lehutottem.Azután raktam bele a hozzávalokat. AZ EGYIK VODOR TELJESEN PUHA A MáSIK FRISS éS ROPOGOS. nEM TUdom hol a hiba.

0/10 Zsuzsa 2019 szeptember 11

Nagyon finom lehet,megcsinálom. De az volna a kérdésem,hogy kevés a borkénem hozzá,borkősavval nem lehet kiváltani?

0/10 Fekete Teri 2019 október 03

Én a legkisebb uborkát is átszurom késsel, azóta nincs baj az uborkáimmal.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.