A drapacsokhoz:
1 kg főtt burgonya ( előző napról )
30 dkg sima liszt
1 db tojás
2 kiskanál tengeri só
1,5 dl olaj, vagy olvasztott disznózsír
só, ízlés szerint
A salátához:
kb ¾ kg savanyú káposzta
2 hagyma
4 -5 evőkanál olíva olaj
1 kiskanál tengeri só
Először a salátát készítem el, hogy az ízek jól összeérjenek.
A megtisztított hagymát karikákra vágom, megsózom, az olajjan meglocsolom, és pár perc múlva összekeverem a levétől lecsurgatott savanyú káposztával. Félreteszem.
A drapacsokhoz épp olyan tésztát készítek, mint a krumplis laskákhoz:
Az egy nappal korábban megfőzött burgonyát húsdarálón ledarálom, rászórom a lisztet, a sót, ráütök egy egész tojást, és összedolgozom.
Két részre osztom. Az egyik részt egy jól kilisztezett gyúródeszkán 4 mm-es vastagra nyújtom.
Jól megkenem az olajjal, újra megsózom, és összetekerem, ahogy a beiglit szoktam.
2,5 cm –es darabokra vágom, a vágott felükre fordítom, és ujjaimmal szétnyomkodom őket.
7 cm-es korongokat kapok, melyeket késsel megvagdosok, ahogy a pogácsákat szoktam. Tetejüket még egy kicsit megkenem olajjal, és egy kicsit megsózom.
Ugyanúgy dogozok a másik darab tésztával.
A drapacsokat, kb 20 db-ot 2 kiolajozott tepsire rakom, és előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
A sütés félidejében a drapacsokat megforgatom, így lesz szép ropogós mindkét felük.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.