1 fej jégsaláta
10 ek dió
2 nagy kápia
Az öntethez:
2 tojás sárgája
1,5 dl napraforgó olaj
0,5 dl dióolaj (Donum Terrae)
2 kk (igazi) citromlé
2 ek joghurt
2 ek tejföl
2 ek apróra vágott petrezselyem
Só, bors
A salátát és a paprikát vékonyan felcsíkozzuk, a diót durvára törjük, száraz serpenyőben megpirítjuk.
Az öntethez a tojások sárgáját elkezdjük keverni habverővel, a kétféle olajat cseppenként adjuk hozzá. Sűrű majonézállagot kell, hogy kapjunk. Simára keverjük a többi hozzávalóval, beleforgatjuk a saláta és paprikacsíkokat, és 3 ek kivételével a diót. Ezt tálaláskor szórjuk a saláta tetejére.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.