megmaradt piskótalapokból a szélek
3 kanál kristálycukor
0,5 dl rum
1 db citrom
1 db narancs
2 dl tejszínhab
3 dl szirup
2,5 dl tejföl
1 kanál porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg friss gyümölcs keverék
10 dkg tejcsokoládé
Ezt akkor szoktam elkészíteni, amikor piskótalapokat sütögetek. Azok széleit levágom és kockákra vágom.
Ezt meglocsolom egy öntettel. 1 dl vízben felfőzök 3 kanál kristálycukrot, 0,5 dl rumot, egy citrom héját, egy narancs héját és jól összeforralom.
Majd kihűtöm. A piskótadarabokat egy tálba teszem és a hideg sziruppal meglocsolom. Nem kell eláztatni.
Elkészítem a tejszínhabot vagy egy kis doboz tejfölt összekeverek 1 kanál porcukorral és egy vaníliás cukorral.
Lehet hozzákeverni egy kemény habbá vert tejszínt is. Nem szükséges. Friss gyümölcsökből igazi csemege.
A pohár aljára egy kevés hab majd a pár piskótadarab és pár szem málna, áfonya, eper, erre ismét hab, gyümölcs és piskóta.
A tetejére habot tegyünk. Gyümölccsel díszítjük és csoki darabkákat szórunk rá.
Hidegen kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.