Tészta:
20 dkg liszt
1 mk. só
1 dkg élesztő
1 mk. kanál cukor
1 dl tej
2 dkg vaj, vagy margarin
langyos víz
Mártás:
1 kis doboz sűrített paradicsom
1 ek olaj
1ek. liszt
pizzafűszer
1 babérlevél
só
bors
cukor
Feltét:
2 paradicsom, feldarabolva
20 dkg reszelt sajt
A hozzávalókból tésztát dagasztok, géppel jól kidolgozom, langyos helyen pihentetem. Addig elkészítem a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítom, rászórom a lisztet, világosra pirítom, hozzáöntöm a vízzel kicsit felhígított sűrített paradicsomot. Teszek bele sót, cukrot, borsot, pizzafűszert, babérlevelet, jól összeforralom, majd kihűtöm. Amikor megkelt a tészta kerekre nyújtom, a pizzasütőformába teszem. Megkenem a paradicsomszósszal, rárakom a darabokra vágott paradicsomot, sózom és megszórom pizzafűszerrel. Rászórom a reszelt sajtot. Közepestől kicsit erősebb hőmérsékleten sütöm, addig amíg az alja kicsit pirult lesz. Szeletekre vágva, forrón tálalom.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.