Hozzávalók:
25 dkg gyorsfagyasztott mexikói zöldségkeverék (sárgarépa, zöldborsó, kukorica) 25 dkg száraz tészta 4 db tojás
3 dl tej
1 savanyu tejföl
10-15 dkg reszelt sajt (trappista)
1-2 evőkanál olaj, vagy vaj
Só, grill fűszerkeverék.
Elkészítés:
A zöldséget kevés forró sós vízben, vagy vízgőz felett félpuhára pároljuk. A tésztát sós, forró vízben kifőzzük, lecsepegtetjük. Egy jénai tálat kivajazunk (olajozunk), beleöntjük a zöldségeket és a tésztát, összekeverjük. A tojásokat sóval, fűszerkeverékkel elhabarjuk, felöntjük a tejjel,tejföllel összekeverjük. Ezt a keveréket ráöntjük a zöldséges tésztára, reszelt sajttal meghintjük. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Frissen, /esetleg - ketchup-pal/ tálaljuk. Gyors, egyszerű, könnyű étel.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.