Biztosan nagyon finom imádom az eperlekvárt.
Leszedjük az epret (vagy megvesszük a piacon). Többször váltott hidegvízben jól megmossuk az epret.
Mikor már tiszta a víz, a nagy TW Konyhaművész szűrőbe öntjük és folyóvízzel még jól átmossuk.
Ezután kis adagonként a TW Salátaszárító kosarába rakjuk, megpörgetjük, hogy jól leszáradjon.
Leszedjük a csumáját.
A 6 literes Kristálytálból átöntjük a 7,5 l-es Mesterszakács Füles Főzőedénybe és rúd mixerrel össze turmixszoljuk az epret.
A BIO nádcukrot összekeverjük a dzsem fixszel és az eperhez keverjük.
Magas hőmérsékleten (nagylángon) felforraljuk, közben állandóan keverjük. Forrástól számítva 5 percig főzzük. Mikor kész, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a cherryt.
A tisztára mosott, öblített üvegekbe töltjük. Azonnal lezárjuk és 15 percre fejre állítjuk az üvegeket.
Ezután szárazdunsztba tesszük a lekvárt.
Szorosan egymás mellé rakjuk az üvegeket és pléddel vagy takaróval betakarjuk. Itt hagyjuk teljesen kihűlni és ezután végleges helyükre tesszük a lekvárokat.
Ajánlott Tupperware termékek:
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.