Hozzávalók:
Tészta elkészítése
A tésztához a 4 tojásfehérjét a 20 dkg cukorral keményre felverjük, míg a cukor el nem olvad.
Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját, majd a 10 dkg olvasztott vajat és a vaníliás cukrot.
Végül belekeverjük a lisztet és a sütőport. 160-170°-on megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a tésztát.
A krémhez a tejjel és darával sűrű krémet főzünk, bár beírtam, hogy 150-200 g, de ez körülbelüli érték. Kihűtjük.
A maradék 20 dkg vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a két krémet összekeverjük.
Az alsó lapot megkenjük a krémmel, és a megmosott, félbevágott eprekkel jó szorosan megrakjuk. Jöhet rá a maradék krém, majd a felső lap. Jól megnyomkodjuk.
Ha maradt krémünk akkor a tetejét megkenhetjük vékonyan, és színes tortadarával megszórhatjuk.
sütési hőfok: 160°C
tepsi mérete: 36x25x5cm
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.