Hozzávalók:
2 kg földieper, megtisztítva, lecsumázva, felnegyedelve
1 liter víz
05 kg cukor
2 citrom leve
Elkészítés:
Lépés: 1
A vizet tegyük oda főni, oldjuk el benne a cukrot és adjuk hozzá a földiepreket. Forraljuk fel az elegyet, és néhány percig hagyjuk főni. A közben keletkező habot szedjük le.
Lépés: 2
Az elkészült eper szörp alapot én botmixerrel pépesítettem majd egy tiszta szűrő segítségével szűrjük le.
Lépés: 3
Az eper szörpöt forraljuk fel, facsarjuk bele a citromok levét, és öntsük az előzőleg forró ecetes vízzel sterilizált üvegekbe. Ez körülbelül 3 Liter lesz
Tipp:
Az eper szörpöt forró napokon hideg szódával kínáljuk.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.