6 db tojás, 4 ek. rétesliszt. 2 ek kakaópor (keserű), 1/2 sütőpor 6 ek porcukor
1/2 liter habtejszín 40 dk eper 1 tábla csokibevonó, 2 mokkáskanál porcukor, 2 ek étolaj
Tojásokat szétválasztjuk, a habot felverjük , a sárgáját a porcukorrak habosra kavarjuk, majd összeöntjük és hozzáteszük a liszttel elkevert kakaópor és a sütőport. (fakanállal óvatosan, hogy ne nagyon törjön) 200 fokra előmelegítettem a sütőt és szilikonos tepsibe tettem, eligazgattam és kb 5 perc múlva levettem 170 fokra és kb 15 percig sütöttem (tűpróba nem árt) Majd nedve konyharuhán feltekertem és úgy hagytam teljesen kihűlni. Az epret lecsumáztam, jól megmostam és lecsepegtettem, majd feldaraboltam . A tejszínt felvertem és a piskótát szét tekertem és ráterítettem a habot, arra az epret és egy ütőpapírral összefogtam, úgy hogy a piskóta szélei összeérjenek és betettem a hűtőbe 2-3 órára. A csokit összetőrtem , hozzáadtam a porcukrot , az étolajat és betettem a mikróba 120 másodpercre. Ne legyen túl forró de kenhető, majd ezzel lekentem a piskotaroládot. A tetejére eper díszítést tette egy egy csipet tejszínhabbal.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.