Nagyon szép, gratulálok!
0,5 l eperturmix,
0,5 l epres joghurt,
0,5 l tejföl,
2 csomag 25 g-os étkezési zselatin,
porcukor,
2 csomag vaníliás cukor.
Ha több színűre szeretnéd, akkor boleró italpor a tejföl színezéséhez.
Desszertes gyűrű, maxi mix, mikrózható edény.
Az epret 2 kanál porcukorral össze turmixolom, mikróba megmelegítem.
Átöntöm a maxi mixbe, 2 evőkanál zselatinnal jól összerázom és a hidegvízzel kiöblített desszertes gyűrűbe öntöm.
Fagyasztóba teszem, hogy hamarabb dermedjen. Elkészítem közbe a következő réteget.
A tejfölt mikróba melegítem, maxi mixbe öntöm és ezt is 2 evőkanál zselatinnal , 2 vaníliás cukorral jól összerázom.
Ha az eper megdermedt ráöntöm és visszateszem a fagyasztóba.
Jöhet az utolsó réteg az epres joghurt.
Ezt is mikróba melegítem, maxi mixbe 2 evőkanál zselatinnal jól összerázom.
Ha megdermedt a tejföl, ráöntöm.
Hűtőbe teszem és ha az egész megdermedt kiveszem a formából.
Nagyon egyszerű,hamar kész, csak az tart kicsit hosszabb ideig, míg várunk, hogy a rétegek megdermedjenek.
Színezheted különböző színű boleró italporral, vagy használhatsz hozzá több féle joghurtot.
Ez már az ízlésedre van bízva.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.