Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tejtermék étel receptek » Epres joghurttorta

felvitel dátuma: 2012-05-13 21:44:39       mai nézettség: 2       nézettség: 4463
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

 

Tortaalj
25-30 dkg keksz
10 dkg vaj
2-3 evőkanál tej
1-2 evőkanál rum

Fehér joghurtkrém:
3 dl joghurt
1 dl tejföl
½ dl tej
1 tasak zselatinpor (1 evőkanálnyi)
3-5 evőkanál cukor
3 dl tejszín

Rózsaszín joghurtkrém
2 dl joghurt
10-15 dkg eper
2-3 evőkanál cukor
fél tasak zselatinpor (1 kiskanálnyi)
1-2 evőkanál tej
1,5 dl tejszín

Díszíték, töltelék:
kb. 1 kg eper

Előkészületi idő: 60 perc


Elkészítés:

1.     A kekszet apróra törjük.
A vajat a tejjel összeforraljuk és a kekszhez adjuk, 1-2 evőkanál rummal ízesítjük, majd kerek, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjukmasszát.
Hűtőben tartjuk, míg elkészítjük a krémeket.

2.     Az epret megmossuk, szárát eltávolítjuk, néhány szebb szemet félreteszünk a tetejét díszíteni, illetve kivesszük belőle azt a 10-15 dekányi mennyiséget, amiből a rózsaszín krémet készítjük.
A többit vékony szeletekre vágjuk.

3.     Elkészítjük a fehér joghurtkrémet: a zselatint tejbe áztatjuk; a joghurtot összekavarjuk a tejföllel és feloldjuk benne a cukrot; felverjük a tejszínt; a zselatint felforrósítjuk és a cukros joghurt masszához kavarjuk, majd lazán beleforgatjuk a tejszínhabba.

4.     Elkészítjük a rózsaszín joghurtkrémet: a zselatint tejbe áztatjuk; az epret botmixerrel pépesítjük, vagy villával összetörjük; a joghurtot összekavarjuk az eperpéppel és feloldjuk benne a cukrot; felverjük a tejszínt; a zselatint felforrósítjuk és a cukros-epres joghurt masszához kavarjuk, majd lazán bele forgatjuk a tejszínhabba.

5.     A tortaformában lévő tortaaljat kirakjuk eperszeletekkel, rásimítjuk a fehér joghurtkrém felét, ismét kirakjuk eperszeletekkel, ráhalmozzuk a rózsaszín joghurtkrémet, ezt is kirakjuk eperszeletekkel, majd befödjük a maradék joghurtkrémmel.

6.     A tetejét tetszés szerint díszítjük a félretett eperszemekkel, majd legalább 3-4 órát hűtőben tartjuk, hogy megdermedjen

Szakács: Alíz


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


keresőszavak: bio termék, gluténmentes termék, fűszerek, dekor termék, fémdobozos termék, konyhai eszközök
Gyulai Kolbász Kódex

bor, tájjellegű bor, villányi bor, vörös bor, fehér bor

Áruházak egy helyen! webshop, weboldal ár összehasonlító, termék megjelenítő- gyűjtő portál.

autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció
ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu
céginformáció, céginfo, cégadat, adatbázis, céghirdetés, szolgáltatás, vendéglátás, hotel, étterem, építőipar, keresőoptimalizálás, www.segitek.hu


Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.