Tortaalj:
25-30 dkg keksz
10 dkg vaj
2-3 evőkanál tej
1-2 evőkanál rum
Fehér joghurtkrém:
3 dl joghurt
1 dl tejföl
½ dl tej
1 tasak zselatinpor (1 evőkanálnyi)
3-5 evőkanál cukor
3 dl tejszín
Rózsaszín joghurtkrém:
2 dl joghurt
10-15 dkg eper
2-3 evőkanál cukor
fél tasak zselatinpor (1 kiskanálnyi)
1-2 evőkanál tej
1,5 dl tejszín
Díszíték, töltelék:
kb. 1 kg eper
1. A kekszet apróra törjük.
A vajat a tejjel összeforraljuk és a kekszhez adjuk, 1-2 evőkanál rummal ízesítjük, majd kerek, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk a masszát.
Hűtőben tartjuk, míg elkészítjük a krémeket.
2. Az epret megmossuk, szárát eltávolítjuk, néhány szebb szemet félreteszünk a tetejét díszíteni, illetve kivesszük belőle azt a 10-15 dekányi mennyiséget, amiből a rózsaszín krémet készítjük.
A többit vékony szeletekre vágjuk.
3. Elkészítjük a fehér joghurtkrémet: a zselatint tejbe áztatjuk; a joghurtot összekavarjuk a tejföllel és feloldjuk benne a cukrot; felverjük a tejszínt; a zselatint felforrósítjuk és a cukros joghurt masszához kavarjuk, majd lazán beleforgatjuk a tejszínhabba.
4. Elkészítjük a rózsaszín joghurtkrémet: a zselatint tejbe áztatjuk; az epret botmixerrel pépesítjük, vagy villával összetörjük; a joghurtot összekavarjuk az eperpéppel és feloldjuk benne a cukrot; felverjük a tejszínt; a zselatint felforrósítjuk és a cukros-epres joghurt masszához kavarjuk, majd lazán bele forgatjuk a tejszínhabba.
5. A tortaformában lévő tortaaljat kirakjuk eperszeletekkel, rásimítjuk a fehér joghurtkrém felét, ismét kirakjuk eperszeletekkel, ráhalmozzuk a rózsaszín joghurtkrémet, ezt is kirakjuk eperszeletekkel, majd befödjük a maradék joghurtkrémmel.
6. A tetejét tetszés szerint díszítjük a félretett eperszemekkel, majd legalább 3-4 órát hűtőben tartjuk, hogy megdermedjen.
Sütés / főzés tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi díjazáson.
Itt könnyen megtanul főzni.